15.8.05

Més distribucions disponibles

Després de les descàrregues necessàries, tenim més distribucions disponibles per a satisfer un gran ventall de necessitats i usos de l'ordinador. Aquestes són:
Debian: genial distribució linux recomanable 100%. N'hi ha de més encarades als principiants, com Mandriva o Ubuntu, però amb la gran facilitat d'ús de les últimes versions no hauria d'haver-hi problemes per a ningú. El seu contracte social és modèlic i la lectura del mateix és una bona introducció al concepte del programari lliure.
Mandriva: En un temps molt popular, com a Mandrake, actualment està donant uns girs molt estranys no se sap ben bé cap a on, i incorpora massa parafernàlia comercial pròpia. Tot i així, estarà disponible per a qui necessiti un sistema gràfic amb gestors d'ajuda a mansalva per a les tasques més habituals, ja que Mandriva continua sent, segurament, la distribució més fàcil d'usar.
Ubuntu i Kubuntu: distribucions que també tenen la facilitat d'ús, usabilitat i accessibilitat en les seves prioritats, molt interessants. Es diferencien en que ubuntu es centra en l'escriptori GNOME i Kubuntu en el KDE. El dia de la instal.lació massiva hi haurà dos ordinadors amb diferents escriptoris per a poder-los provar i decidir quin us agrada més (en el cas de que vingueu sense màquina a per una distribució Live-CD). Se suposa que GNOME està especialment dissenyat per a oferir una gran usabilitat i millor rendiment en sistemes més lents, però això és motiu de debat continu i esquivable: a cadascú el que li vagi millor, no? Teniu captures de pantalla tant del KDE 3.4 com del GNOME 2.0 en les seves pàgines.